Trešdien atsāksim spēles mājās, pretiniekos Mazura vadītā Valmiera

13.martā pulksten 19:00 BK “Liepāja” uzsāks divu mājas spēļu sēriju, kas būs noslēdzošās regulārajā sezonā. Uz uzvaras takas centīsimies atgriezties pret “Valmiera Glass/ViA”.

Pēc mūsējo neveiksmēm pēdējās spēlēs ir skaidrs, ka arī šajā sezonā liepājniekiem neizdosies piedalīties apvienotās līgas izslēgšanas spēlēs. Atlikušie trīs mači, savukārt, ir lieliska iespēja pacensties sasniegt mūsu komandas rekordu gūtajās uzvarās “Latvijas – Igaunijas Līgā”, jo pašlaik pie esošajiem desmit panākumiem pieskaitot trīs, ja uzvarēsim visās atlikušajās šīs sezonas spēlēs, būtu sasniegts jauns uzvaru rekords. Pagājušajā sezonā izcīnījām 12, bet līdz tam bija mazāk.

Otrs, un patiesībā svarīgāks uzdevums mūsu komandai ir izmantot šīs spēles kā gatavošanos pavasara cīņām Latvijas Basketbola Līgas play off, kur būs jāpārvar ceturtās labākās Latvijas komandas barjeru. Ja play off sāktos šodien, tad 4.vietas vienība būtu BK “Ogre”, bet, joprojām nav izslēgts, ka pēdējā laikā labi spēlējošā Ulda Švēdes vadītā Ogre pēdējās kārtās apsteigtu “Rīgas Zeļļus”. Tad, savukārt, BK “Liepāja” pretinieki LBL 1/4 finālā būs mūsu bijušā trenera Jura Umbraško vadītā Zeļļu komanda.

Lai rīdzinieki ar ogrēniešiem samainītos vietām, BK “Ogre” ir jāizcīna pa vienu panākumu vairāk nekā “Rīgas Zeļļi” iespēs atlikušajās divās spēļu kārtās. Attiecīgi, ja Zeļļi neuzvar, tad Ogres viens panākums ļaus apsteigt rīdziniekus, bet, ja Umbraško komanda tiks pie vienas uzvaras, tad Vidzemes komandai būs jāuzvar abās divās atlikušajās spēlēs. Tiesa, tas praktiski šķiet neiespējami, jo Ogrei pretiniekos abi Latvijas flagmaņi – 13.martā savā laukumā jāuzņem BK “Ventspils”, bet turnīra noslēgošajā mačā Rīgā jāuzvar pašreizējie Latvijas čempioni “VEF Rīga”. Zeļļiem, savukārt, abas pēdējās sezonas spēles ir jāaizvada savā laukumā. 16.martā pret “Tartu Universitāti”, bet pēdējā spēlē apvienotās līgas regulārajā turnīrā 23.martā gaidāms duelis pret mūsējiem.

Pirmajā reizē, kad 24.novembrī BK “Liepāja” tikās ar valmieriešiem viņu laukumā, pārāki bija mūsējie ar 88:65. Tajā spēlē Valmierā īpaši lielisku sniegumu nodemonstrēja Kristaps Ķilps, kuram 25 punkti un 8 atlēkušās bumbas, sasniedzot efektīvitāti 31, bet bijušais valmierietis Klāva Dubults tika pie 17 punktiem, 6 atlēkušajām bumbām un sakrāja efektivitāti 33. Tieši 24.novembrī mūsu komandas rindās debitēja Vidzemes Eifelis Viktors Iļjins, kurš atzīmējās ar 4 punktiem un 5 atlēkušajām bumbām 13 minūtēs.

Nikolaja Mazura debija pie Valmieras komandas stūres neiesākās spīdoši, jo pirmajos trīs mačos piedzīvoti trīs smagi zaudējumi, tiesa, pret līdervienībām (Prometey, VEF un Ventspili). Taču turpinājumā izcīnītas divas uzvaras trīs spēlēs, savā laukumā pārspējot pēdējos Liepājas pāridarītājus Tallinas “Kalev/SNABB”, pēc tam Rūjienā “Pērnavas Ostu”, bet Tallinā 8.martā zaudēts “TalTech/Optibet”.

Šajā spēlē kā jau ierasts piedāvāsim skatītājiem basketbola atrakciju ar balvām no Liepājas Olimpiskā centra”, kā arī jauno “naglas iedzīšanas” atrakciju no BN “Kurši”. Tiks organizēti dažādi skatītāju konkursi ar balvām no mūsu sadarbības partneriem “Elvi”, “Cinamon”, “SIIL”, “Streetfood”, kā arī īpašs konkurss pašiem mazākajiem draugiem. Puslaikā uzspēlēsim konkursu no jaunā sadarbības partnera “Passportix”, kas dos iespēju tikt pie ieejas biļetēm uz kādu sporta pasākumu. Nemainīgi kādā no pārtraukumiem notiks mūsu jaunievedums – T-kreklu šāvējs, ar kura palīdzību šausim piecus “Liepājas basketbols” T-kreklus, kuru mums palīdz nodrošināt Porziņģa Ģimenes Fonds.

Par skatītāju izklaidi rūpēsies enerģiskais Raivis Šulcs, bet par muzikālo noformējumu atbildīgs būs DJ Woot no “Izsauc ballīti”. Ar deju programmu uzstāsies deju grupa “Pulss” dejotāji. Skatītāju ērtībām uz balkona LOC zālē mūsu draugi “WindUp” piedāvās iegādāties mūsu Kluba T-kreklus, keponus un hūdijus, kā arī kafejnīcas “Lotte” bufete, kas piedāvās dažādus dzērienus un ēdienus Lielā basketbola baudīšanai.

BK “Liepāja” atlikušās Latvijas – Igaunijas regulārās sezonas spēles:

16.03.24. 17:00 Liepājā, BK “Liepāja” – “Viimsi”

23.03.24. 19:00 Arēnā Rīga, “Rīgas Zeļļi” – BK “Liepāja”

Biļetes uz spēli nopērkamas “Passportix” visās tirdzniecības vietās, tai skaitā “Liepājas Olimpiskajā centrā” kā arī interneta vietnē šeit: https://www.passportix.eu/pasakumi/bk-liepaja-valmiera-glass-via?event=210

Par Liepāju, Par Sa-Vējiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *